Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluit

Verstekzaag met geluidsomkasting

Algemeen

Beschrijving:
Deze verstekzaag kan gebruikt worden voor het (onder verstek) zagen van aluminium, kunststof en profielen met lichte legeringen. Dit arbeidsmiddel is vooral van toepassing voor de toeleveranciers van metalen en kunststof afbouwmaterialen.

Arboverbetering:
De gehele machine is ondergebracht in een omkasting waardoor er zowel sprake is van een verminderde blootstelling van de werknemer aan lawaai als een verhoogde veiligheid van de werknemer. Jaar van introductie (in Nederland): 1999.

Fabrikaat:
Blitz 50 CZ.

Leverancier:
TNW Export B.V.
Waalwijk
Tel: 0416 - 33 42 65
leon@tnw.nl
www.tnw.nl

Prijsindicatie:
Van Euro 40.400 tot Euro 63.300

Technisch

Uitvoering:
De dubbele verstek-cirkelzaagmachine bestaat uit een stabiel onderstel, waarop één vaste en één beweegbare unit is gemonteerd. Beide worden automatisch voorzien van zaagvoeding en afscherming. De gehele machine is ondergebracht in een geluidsomkasting. De verstekzaagmachine is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de zaaglengte; 4 m, 5 m of 6 m.

Gebruik:
De verstekzaagmachine is speciaal ontworpen voor het machinaal zagen van aluminium, kunststof en profielen met lichte legeringen. Het profiel moet op de werktafel met dubbele zaagunit gepositioneerd worden en wordt geklemd middels luchtcilinders. Nadat alle productgegevens zijn ingevoerd, zal de beweegbare zaagunit automatisch positioneren in de ingegeven verstekhoek. Vervolgens dient de bediener de geluidsomkasting via het bedieningspaneel te sluiten en de zaagmotoren te starten. Door middel van een tweehandbediening wordt de zaagvoeding gestart en worden de profielen doorgezaagd. Op het moment dat het product is doorgezaagd laat de bediener de tweehandbediening los, waarna beide zaagbladen zich terugtrekken in de zaagunit en beide klemcilinders het product zullen lossen. De geluidsomkasting opent zich automatisch na voltooiing van de zaagcyclus, zodat de bediener het product kan uitnemen en een volgende materiaallengte kan inleggen.

Specificaties:
Onderzocht type: Blitz 50 CZ m.5
Hoofdafmetingen (afhankelijk van zaaglengte)
- l x b x h: zaaglengte m.5; 6810 x 1845 x 1750 mm
- Gewicht (afhankelijk van zaaglengte): zaaglengte m.5; 2810 kg
- Materiaal: overwegend metaal
- Vermogen: Driefase HP motoren 2.208 kW, 380/400 V
- Geluidsniveau op plaats van bediener: 79,3 dB (A)
- Hardmetalen zaagbladen diameter: 500 mm
- Zaagas-diameter: 32 mm
- Kantelbare zaagunit: 45° binnenwerks (optioneel), 90°, 20° en 45° buitenwerks
(tussenliggende hoeken m.b.v. pneumatisch verstelbare aanslagen met afleesbare schaalverdeling)
- Luchtverbruik per werkcyclus: 28 standaard liter (nl)
- Werkdruk (instelbaar): 7 bar

 

Effecten

Arbo effecten:
Door de geluidsomkasting is er niet alleen sprake van een verminderd risico op gehoorschade, maar er is tevens een verhoogde veiligheid. Verder is er sprake van een verminderde fysieke belasting van de bediener omdat materiaalresten en spanen niet handmatig uit de machine verwijderd hoeven te worden. Er is een afzuigmond aanwezig voor de voor de afvoer van spanen en gifgassen. Door interne machineverlichting is er een goede verlichting van de werkplek aanwezig.

Efficiency effecten:
Materiaalresten en spanen hoeven niet met de hand verwijderd te worden, deze worden middels een bandtransporteur automatische (zijdelings) uit de geluidsomkasting afgevoerd. Hierdoor wordt tijd bespaard.

Randvoorwaarden

Technische:
Er dienen elektrische (230/400 V, 50 Hz) en pneumatische voorzieningen (werkdruk (instelbaar) 7 bar) aanwezig te zijn. De werkvloer moet voldoende draagkracht bezitten om de machine te kunnen plaatsen.

Organisatorische:
Gezien de grote afmetingen van het product moet voldoende werkruimte beschikbaar zijn. Er dient gebruik gemaakt te worden van een veiligheidsbril en werkhandschoenen. Het gebruik van gehoorbescherming wordt geadviseerd.
Laatste update informatie: 29 mei 2009